blacklebron
01- Ailemin Yanında Dururken
02- Aşk
03- Eskisi Gibi Olmaz
04- Gerçek Acıtır
05- Herşey Yalan
06- İçini Dök
07- Kuyunun Dibinde
08- Nefesini Tut
09- Sade
10- Seni Sevemezsem
Albümü İndirmek İstersen ''TIKLA''
blacklebron
2'nci Dünya Savaşı yılları...Gamalı haç, veba gibi sarıyor Avrupa'yı... Rus topraklarına dalıyor. Bugünkü Ukrayna'ya geliyor Alman tankları... Ve, yakaladıkları 300 genç kızı, çırılçıplak soyarak, tıkıyorlar vagonlara... Nereye? Polonya'ya...Ölüm kamplarına. Kızlardan biri, Pavlina... 15 yaşında. Babacığını 4 yaşında kaybetmiş. Çünkü Bolşevikler, ailesini Urallardan sürerken, yolda can vermiş... Kalp hastası anacığıyla yaşam mücadelesi verirken, koparıp alıyor Naziler.Geliyorlar Polonya'ya. Kulaktan kulağa hep aynı cümle, "gaz verip, öldürecekler..." Titriyor insancıklar. Ama o da ne? Tekrar trene bindiriyorlar. Avusturya... Bugün Türkiye'de çok tutulan, ünlü bir Alman markasının fabrikasında çalıştırıyorlar.20 saat iş, 4 saat uyku, kuru ekmek. 3 yıl. Gün geliyor, savaş bitiyor. Tam "kurtulduk" derken, anlaşılıyor ki, çile bitmemiş... Amerikalılar, esir kızları, Ruslara teslim ediyor. Rus, gaddar. Yine kamp, yine tel örgü... Pavlina, kaçıyor. Dere tepe... Bir başka kampa geliyor. Amerikalıların... Oraya sığınıyor. Amerikalılar, onları yine trene bindiriyor... İtalya'ya, Roma'ya getiriyor.Bu kampta, Naziler tarafından esir alınan Kafkas Türkleri var... Orada tanışıyor Süleyman'la... Dağıstanlı güreşçi... Âşık oluyor.Olunmayacak gibi değil; Şeyh Şamil'in soyundan gelen Süleyman, kapı gibi.O da tutuluyor Pavlina'ya, diyor ki, "Müslüman olup, benimle evlenir misin?" Hemen kabul ediyor Pavlina. Nasıl etmesin... Öl dese, ölecek. O kadar seviyor.Fatma adını alıyor Pavlina. Uzatmayayım... Türkiye'ye taşınıyorlar. Tuzla'ya. Süleyman, yani Süleyman Baştimur, güreşe devam ediyor, Türkiye'ye Akdeniz Olimpiyatları başta olmak üzere, çok sayıda altın madalya kazandırıyor. Üç evlatları oluyor.Biri, Nimet.
Şimdi, Nimet'i orada bırakalım... Bosna'ya uzanalım... Bir asır önce falan...Bosna'da imamlık yapan Mehmet Bey, Anadolu'ya göç ediyor, Adapazarı'na... Oğlu var, Mahmut... Gönlünü Zehra'ya kaptırıyor. Evleniyorlar. Evlatları oluyor... Abdullah.

Gel zaman, git zaman. Güreşçi Süleyman'ın kızı Nimet ile imam Mehmet'in torunu Abdullah, tanışıyor. İlk görüşte aşk denir ya, öyle... Evleniyorlar. Yalova'da. İki kız, bir erkek evlatları oluyor.Erkek olanı, maaşallah... 63 santim doğuyor. Karamürsel'de ABD'nin donanma üssü var o zamanlar... O üsteki Amerikalı doktora götürüyorlar, kontrol için... Diyor ki doktor, "bu çocuk, Amerikan standartlarının üzerinde büyüme gösterecek, aman iyi besleyin." Zaten nasıl beslemeyeceksin? Adam doymuyor ki... Günde 4 litre süt içiyor!

O bebek, bugün, 2 metre 11 santim boyunda... 113 kilo.

O bebek, Mehmet Okur.

NBA'da şampiyon olmayı başaran "ilk ve tek Türk" olmakla yetinmedi... All Star denilen ve çok az insana nasip olan "dünyanın en iyi takımı"na seçilmeyi başaran "ilk ve tek" Türk oldu.

Bir ucu Bosna'da, bir ucu Kafkaslar'da... Rus sürgününü, Nazi işgalini, ölüm kamplarını yaşayan... Direnen... Hayattan, aşktan ve Türkiye'den ümidini kesmeyen bir ailenin, dünyanın zirvesine bayrağını dikmiş evladı o.

Gurur duy Fatma... Ne mutlu ki Mehmet'e senin gibi bir anneannesi var.
blacklebron

Ne dileniyosunuz 2 lokma ekmek için ?
İnsan da nankördür ..
Ekmek çıkmaz etraflarında fır dönmedikçe !
Onları iyi tutmadıkça ..
Gidin ekmeğinizi taştan çıkartın insanlardan isteyeceğinize ..
O kuş beyninizle !
blacklebron
Bu adam benim babam
Sekiz köşe kasketiyle
Omuzunda sakosuyla hey!

Ağlama benim babam
Ağlama naçar babam
Kara gün geçer babam hey!

Yazmıyorum çünkü babamın yanındayım .. Hastahanede ..
Ha bu arada;
Sevgilisi olanın olmayanin,
Olup da yok gibi olanin,
Yok da var gibi olanin,
Olmayip cok isteyenin,
Oluyo da noluyo diyenin,
Oldugu icin cok mutlu olanin,
Olmadigi icin cok mutlu olanin,
Onsuz olamayanin,
Onunla hic olamayanin,
Herseye ragmen yureginde her daim aska yer olanin…

Kısacasi herkesin sevgililer gunu kutlu olsun. Yuzunuzden gulucukler kalbinizden kelebekler eksik olmasin...
Kutlayanların kutlu olsun günü !
blacklebron
Bugün kendilerini dinlemekten keyif aldığım, yeni yeni sesini duyurmaya başlayan iyi -genç- bir rock grubunu tanıtmak için burada toplanmış bulunuyoruz (: !
Üniversite yurdunda tanışıp müzik yapmaya başlayan 3 arkadaştan oluşan bu grup, ufak ama büyümekte olan hayran kitlesiyle büyük başarılara imza atacak gibi görünüyor ..
İlk demolarını çıkaran grubun vokal-gitarı olan Özgün'ün Boo! dergisine verdiği röportaj ve grup hakkında söyledikleri ilgi çekici;


Grubun Roxy Müzik Günlerinde sahneye çıktığı akşamın görüntüleri ve -İki Bomba- Şarkısı ;


Grubun internet sitesi ''Secondrocks'' ta tüm demo şarkıları dinleyebilir ve download edebilirsiniz ..
Grubun forum'u ''Secondrocksforum'' da grupla ilgili öğrenmek istediklerinizi bulabilirsiniz ..
Grupla iletişime geçmek isterim diyorsanız ''Tıklayın!''
blacklebron
Haftasonu İstanbul'daydım ..
Hayatımda nadir olarak yaşadığım mutlu haftasonlarından biriydi ..
Bu mutluluğu yaşattıkları için özellikle kuzime, dandu'ma, dan'a ve bize eşlik edip neşemize neşe katan Özgür'e, Ashkar'a ve Burcyni'ye ayrıca arada uğrayıp gönlümüzü alıp önemli bi nedenden dolayı gitmek durumunda kalan Eray kardeşime de sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum .. Eysean da gelecekti ama fekat ve lakin dersanesi vardı ve gelemedi .. Olsun eyşam boşver (: inşallah bidahakine ;)
Galatada nargile içmek .. Tünel'i keşfetmek .. Agos gazetesinin önünden geçmek ((: ..
Kanaryamın mabedine tekrar gidebilmek .. Gerçekten güzeldi ..
Fotolar koyucam .. Şimdilik aşağıdakiler var .. Arkadaşlardan temin edemedim henüz tamamını .. Ama olsun bunlar da güsel (: Şimdilik yani ..
Bu arada Özgür kardeşim fena halde hastaymış .. Acil şifalar diliyorum ..