blacklebron
Bak ne diyor ÜSTAD ...
Milattan önce 5 bin yılında sohbet eden yetişkinler, eminim, "gençler çok cahil azizim" falan diye şikayet ediyordu... Bugün de ediyor.
Çünkü adı üstünde, onlar genç... Yaşlandığımız için gıcık oluyoruz. Üstelik... Biz yetişkinlerin, matah bir zekâya sahip olmadığını da biliyor gençler. Buna daha çok gıcık oluyoruz.
Yetişkinlerin gençlere ağız burun kıvırmasıyla ilgili olarak, şahane bir program başladı ABD televizyonlarında... Bilgi yarışması. Ödülü 1 milyon dolar. İsmi, "5'inci sınıf öğrencisinden daha zeki misiniz?" Sadece yetişkinler katılıyor. Yarışmacıya, ilkokul seviyesinde sorular soruluyor. Hepsini bilirse, 1 milyon doları kapıyor. Bilemezse, rezil-i rüsva oluyor, canlı yayında itiraf ediyor, ilkokul öğrencisi kadar zeki değilim...
Gençlere "cahil" diyen yetişkinlerin çoğunun, aslında ne kadar kazma olduğunu gösteren bir yarışma.
Bu yarışma Türkiye'de de yapılmalı. Mutlaka. Çünkü çocukların, gençlerin "cahil" likle en çok suçlandığı ülke burası.



Şimdi ben derim ki şu fotoğraftaki 'dürzü!' milletin donunu çekip şöhretini devam ettirmeye çalışacağına böyle bi yarışma yapsa da en azından gençleri eğlendirse fena mı olur ? (:
5 Responses
  1. Addwork Says:

    Türkiye 'de amaç eğiti öğretici değil reyting. Toplasan popüler 10 kanal var ülkemizde ama 85 aktif dizi 35 Show programı yayınlanmakta. Eğitici yayın yapan kanalların adını ezberlemekte bile sıkıntı çekiyoruz. O dürzünün de bence bir kabahati yok. Zamanında çıkıp bilgi ye yönelik eğitici bir program yapsaydı onu bu kadar yakından tanıyamayacaktır.

    Ülkemizde sorun ne olursa olsun, spordan siyasete, televizyon programlarından eğitime, sağlıktan ekonomiye kadar tüm sorunların çözümü bu ülkede yaşayan vatandaşların kafasının içini değiştirmesidir. Bu gerçekleşirse işte o zaman o dürzü çıkıp televizyonda milletin donunu indiremez.


  2. Adsız Says:

    Dürzü :)))


  3. Adsız Says:

    bizim ülkede öyle bir yarışmaya kimsenin katılacağını zannetmiyorum. gururluyuz biz öyle "ben ilkokul öğrencisi kadar zeki değilim" diyemeyiz. Ayrıca buradaki insanın raconuna ters öyle bir yarışma. En iyisi zamanımızın gençleri yapsın, sunsun böyle bir yarışmayı. Daha güzel olur..


  4. Çok doğru dediklerin. Gençlerin büyüklere saygı duyması gerektiği gibi büyüklerin de gençlere saygı duyması, bir tür büyüklük kompleksi ile davranmaması, aslında pek çok sorunu kendiliğinden çözerdi diye düşünüyorum. Bu ilkokul çocukları arasındaki yarış gibi, ikinci sınıflar birinci sınıfları hep küçük görür, kendilerini de çoook büyümüş.
    Toplumsal kirlenme, hadi yozlaşma diyelim, dört koldan saldırıyor zaten. Ben de değişimin kişinin önce kendi içinden, sonra çevresinden olabileceğine inanıyorum. Kanalı açıp, o kişileri seyreden biziz. Seçebiliriz.
    Sevgiler.


  5. tuuce ye katılıyorum. yapılsa ve sonunda kaybedilse kimse edemez o lafı. erkeklerin erkekliğine filan dokunur, kadınlar utabcından söleyememz filan. bi de ortayaşlı insanlar gençlere oranla daha bi ciddiye alıyor her şeyi. gençlerin çok alıngan olduğu filan söylenir orta yaşlı kesim tarafından. aslında roller değişiktir. iki taraf da bilir bunu.. :)
    magazin haberi: yakın zamanda o dürzünün progamında yarışmacılardan birinin göğsü açılmış. :D
    elalemin memesi bile biliyor, kimin programında kendini göstereceğini.. :D